Reintegrăm pe piața muncii persoane care cumulează diverse vulnerabilități, având grijă față de mediu.
Pentru a îndeplini misiunea, am creat 4 ateliere de integrare socio-profesională, în care oferim servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor defavorizate.
Colectăm deșeuri electrice și electronice, le recondiționăm și le donăm școlilor și din zone rurale.
Reutilizăm bannere și mesh-uri publicitare, pe care le transformăm în produse promoționale sustenabile.
Cultivăm legume certificate ecologic la ferma socială din satul Ciocănari și le distribuim săptămânal în București.
Derulăm activități de împachetare, etichetare, încărcare, transport, ambalare a produselor sustenabile și responsabile față de mediu.
Ce proiecte derulăm în prezent
Cum te poți implica în misiunea Ateliere Fără Frontiere:
Alege să predai responsabil deșeurile electrice și electronice către Ateliere Fără Frontiere
Ateliere Fără Frontiere este singura organizație autorizată care colectează și pregătește echipamentele IT pentru reutilizare și donație la nivel național. Preluarea DEEE-urilor în București și zonele limitrofe este gratuită și se realizează în maximum 7 zile calendaristice de la plasarea comenzii.
Comandă produse remesh pentru compania ta
remesh este unul dintre atelierele de economie circulară al Asociației Ateliere Fără Frontiere unde sunt recuperate materialele publicitare de pe clădiri (bannere și mesh-uri) și transformate în produse promoționale etice și sustenabile. Fie că organizezi conferințe, vrei să oferi cadouri de Mărțișor, Paște, Crăciun sau aniversări, pachete pentru onboarding angajaților, pentru parteneri sau ca premii pentru campanii, social media giveaways și PR, la remesh găsești o gamă variată de produse din care poți alege.
Abonează-te la coșul săptămânal cu legume certificate bio
La ferma bio&co din satul Ciocănari oferim locuri de muncă adulților proveniți din medii dezavantajate și creștem legume certificate ecologic, având grijă față de mediu. Ferma este localizată la 42 de km. de București, în satul Ciocănari, județul Dâmbovița (lângă Periș). Livrăm în fiecare zi de miercuri, în județul Ilfov și București, coșul cu 6-7 varietăți de legume bio de sezon. Coșul este livrat în 14 puncte de livrare din București, evitând astfel o amprentă mare de CO2.
Testimoniale
Despre noi
Cine suntem
Ateliere Fără Frontiere este o organizație nonprofit, înființată în 2008, care integrează pe piața muncii din România persoanele din medii vulnerabile, într-un mod sustenabil și responsabil față de mediu.
Proiectele derulate de AFF răspund nevoii persoanelor excluse de a se reintegra social și economic, nevoii de gestionare responsabilă a deșeurilor și nevoii de acces la educație digitalizată în comunitățile dezavantajate sau izolate.
Integrăm pe piața muncii, cu grijă față de mediu, oamenii aflați în dificultate.
- Solidaritate și Integrare
- Dezvoltare sistemică
- Grija față de mediu, grija față de oameni
- Creativitate și inovație
- Spirit antreprenorial
- Încredere
- Justiție socială
În jurul activităților de inserție am creat programe, proiecte și campanii pentru a:
lupta împotriva excluziunii, sărăciei și discriminărilor
lupta împotriva risipei și poluării
construi solidaritatea și susține educația și dezvoltarea locală
Fii informat
Ateliere Fară Frontiere și ENGIE Romania susțin 5 proiecte educaționale prin donarea a 76 de calculatoare Ateliere Fără Frontiere și ENGIE România susțin 5 proiecte educaționale prin donarea a 76 de calculatoare
Alte 2.000 de calculatoare vor fi donate în a doua parte a ediției Dăm Click pe România 2024 către 135 de instituții educaționale
Nevoia de programe prin care persoanele greu angajabile sunt integrate pe piața muncii
Am fost în Norvegia pentru a descoperi bune practici și informații de actualitate de la organizații care practică economia circulară și socială, în cadrul proiectului SEEDing.
Am ajuns la finalul proiectului „Incluziunea are Voce.” Iată realizările pe care le avem în trei ani de proiect.
După un an de bucurii și provocări în sprijinul refugiaților ucraineni, încheiem proiectul „Solidaritate Fără Frontiere. „
„Necesitatea unor schimbări politice pentru asigurarea unei mai bune integrări pe piața muncii a refugiaților ucraineni.”- workshop-urile noastre dedicate lucrătorilor din ONG-uri și persoanelor refugiate din Ucraina.
Atelier pentru colegii din programul de integrare socioprofesională- despre importanța contractului de muncă
Procedura de achiziție a unei dube destinate transportului de deseuri din cadrul proiectului Centrul de reparare și recondiționare a bunurilor educlick.
Sprijinim tinerii refugiați din Ucraina prin ateliere despre piața muncii din țară.
Ateliere Fără Frontiere a primit statutul de asociație de utilitate publică, conform H.G. nr. 156/22.02.2024
Reluăm procedura de achiziție a liniei de prelucrare cabluri electrice din cadrul proiectului Centrul de reparare și recondiționare a bunurilor educlick.
FOOD-Y- Promovarea angajării tinerilor din categorii vulnerabile și dezvoltarea abilităților antreprenoriale utilizând economia circulară pentru a găsi soluții la problemele de risipă alimentară.
Am deschis o nouă serie de ateliere dedicate consilierii persoanelor strămutate din Ucraina cu privire la piața muncii.
Ateliere Fără Frontiere organizează cursul „Economia Circulară: de la teorie la aplicare.”
Proiectul ”Support to self- reliance of vulnerable refugees from Ukraine” a ajuns la final. Iată realizările noastre în scopul sprijinului persoanelor refugiate din Ucraina.
Transformarea Deșeurilor în Oportunități de Viață: cum economia circulară deschide drumuri noi pentru integrare și incluziune socială.
Cursul „Economia Circulară: de la teorie la aplicare” a fost un prilej extraordinar de învățare. Iată ce spun cursanții noștri.
Ne pregătim pentru achiziționarea unei linii de prelucrare cabluri electrice, în cadrul proiectului Centrul de reparare și recondiționare a bunurilor educlick, din cadrul “Schemei de ajutor de minimis în vederea tranziției către economia circulară”, finanțat de către Ministerul Economiei.
Pe 23 octombrie am organizat Conferința Organizațiilor și Întreprinderilor de Economie Socială pe care am organizat-o la Palatul Parlamentului. Descoperiți cele două cercetări prezentate în cadrul evenimentului.
Organizăm sesiuni de informare și capacitare destinate persoanelor care activează în domeniul organizațiilor neguvernamentale și care se implică activ în sprijinirea și integrarea refugiaților din Ucraina.
Asociația Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi, Primăria Municipiului București și Primăria Sectorului 3, dau anunță startul COMPETIȚIEI PARTENERIATELOR pentru un București Social și Solidar.
Propunere de măsuri în vederea îmbunătățirii cadrului de inserție socio-profesională a persoanelor adulte vulnerabile la nivelul capitalei. Incluziunea Are Voce
Au început înscrierile în programul Dăm Click pe România pentru școlile care au nevoie de calculatoare
Am recondiționat 4.000 calculatoare uzate, care au ajuns în 258 de laboratoare de informatică din România
În cadrul proiectului „Noul București, O capitală a tuturor”, Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi lansează 16 dezbateri publice între APL și ONG-uri din Capitală
Cum am reușit să schimbăm viața a peste 500 de persoane din Ucraina prin parteneriatul dezvoltat cu UNHCR
Companiile și instituțiile publice care realizează achiziții sustenabile invitate să se înscrie la prima ediție a competiției Achiziții sustenabile. Premiile cu impact social și de mediu 2022
Reprezentanți ONG-urilor din București participă, timp de 3 zile, la cursul DEZVOLTARE LOCALĂ INCLUZIVĂ
Am deschis înscrierile pentru cursul DEZVOLTARE LOCALĂ INCLUZIVĂ dedicat reprezentanților ONG-urilor din București
Cursul dedicat reprezentaților ONG-urilor din București: „Dezvoltare Locală Durabilă & Economie Circulară”
Împreună cu ING Tech Romania și Asociația Carusel le oferim persoanelor vulnerabile șansa unui loc de muncă stabil
Dăm Click pe România dă startul înscrierilor prin care școlile,organizațiile non-profit și instituțiile publice sociale pot primi calculatoare recondiționate.
Cerem retragerea propunerii de ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind modificarea și completarea Legii nr.219/2015
Inițiativele românești de recondiționare a deșeurilor și agricultura bio premiate la competițiile de mediu naționale și internaționale Inițiativele românești de recondiționare a deșeurilor și agricultura bio premiate la competițiile de mediu naționale și internaționale
România a fost premiată de Comitetul Economic și Social European pentru implicarea în acțiuni climatice
Ateliere Fără Frontiere lansează un Ghid al bunelor practici de inserție în muncă din economia socială din România 7 dec 2021 Ateliere Fără Frontiere lansează un Ghid al bunelor practici de inserție în muncă din economia socială din România
La educlick, calculatoarele se bucură de o nouă viață, dar ajută și programele sociale de inserție ale Ateliere Fără Frontiere
Șantier de solidaritate cu beneficiarii programului de inserție Ateliere Fără Frontiere
Ateliere Fără Frontiere spune „prezent” în Catalogul – Sunt integrABIL, nu neglijabil
Școlile din mediu rural primesc calculatoare verzi prin programul Dăm Click pe România
Informați, consultați, mai pregătiți pentru o viață mai bună și independentă. Am lansat proiectul Incluziunea are Voce!
Urgent! Avem un surplus de roșii, dovlecei și castraveți la ferma bio&co și nu vrem să ajungă risipă!
Am făcut 4500 de copii fericiți cu 1000 de calculatoare donate în numai 4 luni de proiect
Apel public și urgent pentru colectarea de calculatoare uzate în sprijinul copiilor din comunități defavorizate
Apel public și urgent pentru colectarea de calculatoare uzate în sprijinul copiilor din comunități defavorizate
Scrisoare deschisă pentru un program național de acces la educația digitală prin dotarea cu computere recondiționate
RISE România: scrisoare deschisă adresată Guvernului pentru sprijinirea întreprinderilor sociale
Împotriva abandonului școlar în județul Hunedoara alături de alte ONG-uri și Telekom Romania
Cum aduci schimbare în comunități dezavantajate în timp ce lucrezi să te schimbi pe tine
Ateliere Fară Frontiere și ENGIE Romania susțin 5 proiecte educaționale prin donarea a 76 de calculatoare Ateliere Fără Frontiere și ENGIE România susțin 5 proiecte educaționale prin donarea a 76 de calculatoare
Alte 2.000 de calculatoare vor fi donate în a doua parte a ediției Dăm Click pe România 2024 către 135 de instituții educaționale
Nevoia de programe prin care persoanele greu angajabile sunt integrate pe piața muncii
Am fost în Norvegia pentru a descoperi bune practici și informații de actualitate de la organizații care practică economia circulară și socială, în cadrul proiectului SEEDing.
Am ajuns la finalul proiectului „Incluziunea are Voce.” Iată realizările pe care le avem în trei ani de proiect.
După un an de bucurii și provocări în sprijinul refugiaților ucraineni, încheiem proiectul „Solidaritate Fără Frontiere. „
„Necesitatea unor schimbări politice pentru asigurarea unei mai bune integrări pe piața muncii a refugiaților ucraineni.”- workshop-urile noastre dedicate lucrătorilor din ONG-uri și persoanelor refugiate din Ucraina.
Atelier pentru colegii din programul de integrare socioprofesională- despre importanța contractului de muncă
Procedura de achiziție a unei dube destinate transportului de deseuri din cadrul proiectului Centrul de reparare și recondiționare a bunurilor educlick.
Sprijinim tinerii refugiați din Ucraina prin ateliere despre piața muncii din țară.
Ateliere Fără Frontiere a primit statutul de asociație de utilitate publică, conform H.G. nr. 156/22.02.2024
Reluăm procedura de achiziție a liniei de prelucrare cabluri electrice din cadrul proiectului Centrul de reparare și recondiționare a bunurilor educlick.
FOOD-Y- Promovarea angajării tinerilor din categorii vulnerabile și dezvoltarea abilităților antreprenoriale utilizând economia circulară pentru a găsi soluții la problemele de risipă alimentară.
Am deschis o nouă serie de ateliere dedicate consilierii persoanelor strămutate din Ucraina cu privire la piața muncii.
Ateliere Fără Frontiere organizează cursul „Economia Circulară: de la teorie la aplicare.”
Proiectul ”Support to self- reliance of vulnerable refugees from Ukraine” a ajuns la final. Iată realizările noastre în scopul sprijinului persoanelor refugiate din Ucraina.
Transformarea Deșeurilor în Oportunități de Viață: cum economia circulară deschide drumuri noi pentru integrare și incluziune socială.
Cursul „Economia Circulară: de la teorie la aplicare” a fost un prilej extraordinar de învățare. Iată ce spun cursanții noștri.
Ne pregătim pentru achiziționarea unei linii de prelucrare cabluri electrice, în cadrul proiectului Centrul de reparare și recondiționare a bunurilor educlick, din cadrul “Schemei de ajutor de minimis în vederea tranziției către economia circulară”, finanțat de către Ministerul Economiei.
Pe 23 octombrie am organizat Conferința Organizațiilor și Întreprinderilor de Economie Socială pe care am organizat-o la Palatul Parlamentului. Descoperiți cele două cercetări prezentate în cadrul evenimentului.
Organizăm sesiuni de informare și capacitare destinate persoanelor care activează în domeniul organizațiilor neguvernamentale și care se implică activ în sprijinirea și integrarea refugiaților din Ucraina.
Asociația Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi, Primăria Municipiului București și Primăria Sectorului 3, dau anunță startul COMPETIȚIEI PARTENERIATELOR pentru un București Social și Solidar.
Propunere de măsuri în vederea îmbunătățirii cadrului de inserție socio-profesională a persoanelor adulte vulnerabile la nivelul capitalei. Incluziunea Are Voce
Au început înscrierile în programul Dăm Click pe România pentru școlile care au nevoie de calculatoare
Am recondiționat 4.000 calculatoare uzate, care au ajuns în 258 de laboratoare de informatică din România
În cadrul proiectului „Noul București, O capitală a tuturor”, Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi lansează 16 dezbateri publice între APL și ONG-uri din Capitală
Cum am reușit să schimbăm viața a peste 500 de persoane din Ucraina prin parteneriatul dezvoltat cu UNHCR
Companiile și instituțiile publice care realizează achiziții sustenabile invitate să se înscrie la prima ediție a competiției Achiziții sustenabile. Premiile cu impact social și de mediu 2022
Reprezentanți ONG-urilor din București participă, timp de 3 zile, la cursul DEZVOLTARE LOCALĂ INCLUZIVĂ
Am deschis înscrierile pentru cursul DEZVOLTARE LOCALĂ INCLUZIVĂ dedicat reprezentanților ONG-urilor din București
Cursul dedicat reprezentaților ONG-urilor din București: „Dezvoltare Locală Durabilă & Economie Circulară”
Împreună cu ING Tech Romania și Asociația Carusel le oferim persoanelor vulnerabile șansa unui loc de muncă stabil
Dăm Click pe România dă startul înscrierilor prin care școlile,organizațiile non-profit și instituțiile publice sociale pot primi calculatoare recondiționate.
Cerem retragerea propunerii de ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind modificarea și completarea Legii nr.219/2015
Inițiativele românești de recondiționare a deșeurilor și agricultura bio premiate la competițiile de mediu naționale și internaționale Inițiativele românești de recondiționare a deșeurilor și agricultura bio premiate la competițiile de mediu naționale și internaționale
România a fost premiată de Comitetul Economic și Social European pentru implicarea în acțiuni climatice
Ateliere Fără Frontiere lansează un Ghid al bunelor practici de inserție în muncă din economia socială din România 7 dec 2021 Ateliere Fără Frontiere lansează un Ghid al bunelor practici de inserție în muncă din economia socială din România
La educlick, calculatoarele se bucură de o nouă viață, dar ajută și programele sociale de inserție ale Ateliere Fără Frontiere
Șantier de solidaritate cu beneficiarii programului de inserție Ateliere Fără Frontiere
Ateliere Fără Frontiere spune „prezent” în Catalogul – Sunt integrABIL, nu neglijabil
Școlile din mediu rural primesc calculatoare verzi prin programul Dăm Click pe România
Informați, consultați, mai pregătiți pentru o viață mai bună și independentă. Am lansat proiectul Incluziunea are Voce!
Urgent! Avem un surplus de roșii, dovlecei și castraveți la ferma bio&co și nu vrem să ajungă risipă!
Am făcut 4500 de copii fericiți cu 1000 de calculatoare donate în numai 4 luni de proiect
Apel public și urgent pentru colectarea de calculatoare uzate în sprijinul copiilor din comunități defavorizate
Apel public și urgent pentru colectarea de calculatoare uzate în sprijinul copiilor din comunități defavorizate
Scrisoare deschisă pentru un program național de acces la educația digitală prin dotarea cu computere recondiționate
RISE România: scrisoare deschisă adresată Guvernului pentru sprijinirea întreprinderilor sociale
Împotriva abandonului școlar în județul Hunedoara alături de alte ONG-uri și Telekom Romania
Cum aduci schimbare în comunități dezavantajate în timp ce lucrezi să te schimbi pe tine
Ateliere Fară Frontiere și ENGIE Romania susțin 5 proiecte educaționale prin donarea a 76 de calculatoare Ateliere Fără Frontiere și ENGIE România susțin 5 proiecte educaționale prin donarea a 76 de calculatoare
Susține Ateliere fără Frontiere
Redirecționează fonduri pentru oameni, educație și mediu.
Redirecționează impozitul pe venit către noi!
Completează formularul de 3,5% și faci un bine fără să faci aproape nimic. Binele, în schimb, va prinde mai multe forme. El va privi:
- Reintegrarea celor excluși de pe piața muncii
- dotarea cu mii de calculatoare recondiționate a instituțiilor educaționale din comunități defavorizate
- reducerea cantității de deșeuri din materiale publicitare ce ajung acum în depozitele municipale
- protejarea biodiversității și promovarea unui consum alimentar responsabil
Împreună putem asigura o educație modernă școlilor din România.
Implică-te și tu! Putem ajuta 8.500 de copii din 34 de școli din România accesul la o educație modernă.
Conform Legii Sponsorizărilor, 20% din impozitul pe profit datorat pot fi direcționați spre un ONG. Altfel spus, ai posibilitatea să decizi ce se întâmplă cu banii din impozitele companiei.
Vrei să ne fii alături?
Cu ajutorul tău, putem crea mai multe locuri de muncă, putem colecta mai multe deșeuri electrice sau electronice, recicla sau dona către școlile din mediul rural calculatoare și laptopuri recondiționate.
Cont bancar IBAN RO95BRDE426SV43635404260, deschis la BRD agenția Iancului
Fii la curent cu activitatea noastră
Abonează-te la newsletter!
Prin înscrierea la newsletter sunteți de acord cu politica noastră GDPR și cu termenii & condițiile asociației.